Дом здравља добио нови котао

Dom zdravlja Vrbas

Дом здравља “Вељко Влаховић“ добио је нови грејни котао вредан 1.979.000 динара. Новац за ову инвестицију обезбеђен је из буџета општине Врбас.

Према речима др Јасмине Аси, директорке Дома здравља, последњих неколико грејних сезона рад са старим котлом био је ризичан.

"Више пута смо слали захтев локалној самоуправи у ком смо наводили да је котао у изузетно лошем стању. Рад са њим, по мишљењу стручњака, био је ризичан, првенствено због безбедности запослених и пацијената, као и због могућег прекида грејања у објекту, што би проузроковало застој у пружању услуга. На срећу, локална самоуправа је успела да обезбеди финансијска средства тако да је купљен нови котао и инсталиран на месту старог“, рекла је др Аси.

Директорка Дома здравља је истакла да се у једној сличној установи у Србији недавно догодила хаварија због старог котла и понављање таквог случаја морало је бити спречено.

Милан Глушац, заменик председника општине Врбас, истакао је да се локална самоуправа свакодневно труди да помогне функционисање једне од најважнијих установе за грађане.

"Осим инвестиције за куповину и монтажу котла, вредне 1,9 милона динара, општина Врбас издвојила је средства за набавку реанимобила опремљеног најсавременијом апаратуром за реанимацију пацијената. Такође,  издвајамо средства за плате стоматолога, отпремнине по основу програма рационализације за 10 запослених, за услуге мртвозорства за период од 2012. године, као и за разна судска поравнања из претходног периода, пре преузимања одговорности за вођење општине. То су велики износи. Постоји дуг према 'Санитарији' од око девет милиона, и 'Велефарму' од око два милиона димара, имамо обавезе на основу накнада штете од којих поједине датирају из 2007. године. Ова дуговања су сада дошла на наплату и то додатно оптерећује функционисање и локалне самоуправе и здравственог центра", рекао је Глушац.
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"