Левица Србије добила одбор у Врбасу

Levica Srbije dobila odbor u Vrbasu

Покрет Левица Србије – Борко Стефановић добио је одбор и у општини Врбас, а за повереника ове нове политичке организације изабран је Борис Бијеловић, саопштено је на јуче одржаној конферецнији за медије. Како је речено, Левица Србије већ сада има и одборника у Скупштини општине Врбас, а то је Маја Ковач Года, донедавно независна одборница.

Борис Бијеловић, повереник локалног одбора и члан ПО ЛС, истакао је да ће Левица Србије "веома брзо доказати снагу својих идеја".

"Направићемо прави политички бум на изборима који следе. Имамо решења за презадужену и осрамоћену општину Врбас, али то захтева нов политички приступ по којем ће страначко запошљавање бити кривично дело. Такође, то захтева и доношење закона о испитивању порекла имовине, као и сет закона који ће спречити одлив најобразованијих. Обезбедићемо пуну подршку акцији оживљавања напуштених сеоских домаћинстава и подршку особама са инвалидитетом и њиховим породицама. Левица Србије је прва политичка организација која подржава закон родитељ – неговатељ, тј. закон по којем ће једном родитељу детета са инвалидитетом или ретким и малигним болестима бити обезбеђено четворочасовно радно време уколико је запослен, а уколико је незапослен, биће му обезбеђен статус хранитеља док год инвалидитет или болест траје", рекао је у првом обраћању јавности Бијеловић.

Он је изразио наду да ће се локални избори одржати и у општини Врбас, те да ће у том случају ЛС кандидовати најбоље људе. "Имали смо позиве у вези са заједничким наступом на локалним изборима у Врбасу. Ми јавно потписујемо да нећемо улазити у коалицију са Српском напредном странком после избора, и то тражимо и од осталих политичких партија. То је први предуслов и без тога нема простора за разговор", рекао је Бијеловић.

Председник иницијативног Покрајинског одбора ЛС Станко Боснић истакао је да покрет има за циљ да "покаже ново лице политике и да политика има другачији образац од садашњег".

"Излазимо са новим програмом и новом политиком, а ту нову политику могу да реализују само људи који иза себе немају терет датих, а неиспуњених обећања. Заступаћемо интересе најугроженијих, наша политика је окренута човеку, а не интересним групама. Људи из Левице Србије, а поготово у врбаском одбору, су друштвено ангажовани људи, доказани у пословима којим се баве", рекао је Боснић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"