Врбас добија Локалну стратегију руралног развоја

Општина Врбас - Одељење за пољопривреду и Регионална развојна агенција Бачка покренуће у петак, 05. фебруара, поступак формирања Локалне акционе групе за рурални развој (ЛАГ).

"Циљ ове групе биће израда Локалне стратегије руралног развоја и упознавање приватног, јавног и цивилног сектора о могућностима финансирања пословних активности коришћењем IPARD II програма за Србију", саопштила је Мирјана Ђурић из Одељења за пољопривреду.

Пројекат формирања Локалне акционе групе спроводи се у сарадњи са Европским покретом, финансира га Швајцарска развојна агенција, и у њему учествује осам општина. 

Локална акциона група ће имати важну улогу када почне примена програма Европске уније за пољопривреду - ИПАРД. Од прошле године Србији је на располагању 175 милиона евра, али се ова средства још не користе јер нису припремљени административни предуслови, а неки од љих су оснивање овог тела и израда стратегије. Стратегија руралног развоја радиће се по лидер методологији, а све у циљу да се локална заједница припреми за јануар 2017. године када се очекује почетак реализације програма и пројеката. 

Из Одељења за пољопривреду позивају заинтересована лица из приватног, јавног и цивилног сектора да присиствују састанку. Састанак се одржава у сали Скупштине општине Врбас, у петак, 05. фебруара у 10.00 часова.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"