Штрајк упозорења у ДЗ "Вељко Влаховић"

Запослени у Дому здравља "Вељко Влаховић", чланови три синдикалне организације - Синдиката лекара и фармацеута Србије, Синдиката медицинских сестара и техничара Србије и Самосталног синдиката запослених у здравству и социјалној заштити, придружили су се данас једночасовном штрајку упозорења, незадовољни што нису добили гаранције да ће њихови захтеви бити укључени у предлог Закона о систему плата запослених у јавном сектору.

Штрајк упозорења подразумевао је прекид рада на сат времена и окупљање запослених у дворишту установе, али у истом периоду био је обезбеђен минимум процеса рада. За време штрајка упозорења Служба хитне медицинске помоћи и Служба за здравствену заштиту деце несметано су радили.

Из републичког руководства синдикалних организација саопштено је да неће пристати на "даље умањивање права запослених", док је Златибор Лончар, министар здравља, изјавио данас да се "сви проблеми могу решити дијалогом" и најавио за суботу разговор синдикалаца и председника Владе Александра Вучића.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"