Уређење бициклистичких стаза у индустријској зони

Uređenje biciklističkih staza u industrijskoj zoni - Vrbas

Јавно предузеће "Дирекција за изградњу" наставило је радове на одржавању бициклистичких стаза у индустријској зони, у улицама Кларе Фејеш Мире и Кулски пут, саопштено је из овог предузећа.

"У предходном периоду постављена је нова саобраћајна сигнализација на означавању бициклистичке стазе, док се тренутно изводе радови на чишћењу постојеће стазе и уређивању зеленог појаса уз саму стазу", наводи се у саопштењу.

ЈП "Дирекција за изградњу" планира реализацију три пројекта на овом потесу, а односе се на побољшање квалитета бициклистичке инфраструктуре и на бољу промоцији бицикла као превозног средстава.

"Први пројекат односи се на повезивање општине Кула са Врбасом бициклистичком стазом и то од службеног улаза у фабрику шећера до насеља Клас, прецизније до краја територије општине Врбас. Други пројекат везан је за санацију постојеће стазе нови коловозним засторима и доградњом постојећих једносмерних стаза у двосмерне и то на потесу од Витала до Ависа. Последњи од три пројекта који чине целину и односе се на санацију бициклистичких стаза, јесте реконструкција бициклистичке и пешачке стазе на укрштању са међународном пругом Београд - Суботица, у улици Кларе Фејеш Мире. На овом месту ће се уградњом гумених панела на трајнији начин решити проблем честог оштећивања коловозних површина. За сва три пројекта у току је спровођење јавних набавки", саопштио је Игор Миловић, директор ЈП "Дирекција за изградњу". 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"