Општина Врбас расписала три јавна конкурса

Општина Врбас расписала је три конкурса на којима ће бити подељена средства за финансирање и суфинансирање активности цркава и верских заједница, затим удружења грађана, невладиних организација и културно уметничких друштава, као и спортских клубова.

У првом конкурсу, за финансирање и суфинансирање пројеката и манифестација цркава и верских заједница на територији општине Врбас у 2016. години, средства ће се распоређивати за обављање градитељске, добротворне и научне делатности.

Нарочито ће бити подржани инвестициони радови на црквеним објектима, обнова постојећих црквених објеката који су без обнове дужи временски период, затим обнова парохијских домова и верских објеката-споменика, уређење и ревитализација простора верских гробаља, обнова икона, верских и сакралних предмета, стављање нових фасада и кречење црквених објеката, обнова кровова који прокишњавају, санирање влаге, изградња нових и обнова пропалих ограда око црквених објеката, организовање традиционалних годишњица које су посвећене имену које црква носи, као и организовање црквених манифестација и научних истраживања везаних за цркву.

Други јавни конкурс односи се на финансирање и суфинансирање пројеката и традиционалних манифестација удружења грађана, невладиних организација и културно уметничких друштава.

Право учешћа имају удружења чије су активности од значаја за локалну заједницу и промоцију општине Врбас, као и међуопштинске и регионалне социјално-хуманитарне организације које окупљају лица са здравственим проблемима из општине Врбас. Буџет општине Врбас суфинансираће манифестације и пројекте оних удружења, невладиних организација односно културно уметничких друштава који доприносе развоју и промовишу Врбас, промовишу принципе мултикултуралног и мултинационалног друштва, и доприносе остваривању сарадње са другим удружењима на локалном, регионалном и међународном нивоу.

Трећи конкурс подразумева расподелу средстава за потребе у области спорта - за организацију физичке културе и спорта, основне трошкове клубова и спортске манифестације.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"