СО Врбас усвојила ребаланс буџета за 2015. годину

SO Vrbas usvojila rebalans budžeta za 2015. godinu

Одборници Скупштине општине Врбас усвојили су на јучерашњем XXII заседању ребаланс буџета за 2015. годину. Према првом прорачуну, општинска каса била је тешка 1,43 милијарди динара, док је након ребаланса вредност овогодишњег буџета пројектована на 1,86 милијарди. До увећања је дошло након што је општини Врбас одоборено подизање банкарског кредита за репрограмирање дугова.

Седницу Скупштине општине обележило је и неколико кадровских промена, тачније по једна у Општинском већу, једном јавном предузећу и једној агенцији. Општинско веће добило је члана задуженог за пољопривреду, а то је од јуче Ливиа Боганч Андријашевић, инг. пољопривреде. Нови директор Јавног предузећа за превоз путника Врбас постао је Вељко Ковачевић, досадашњи помоћник председника општине Врбас, након што је Милан Милић поднео оставку на ово место. Уместо Јанка Кресоје, досадашњег директора Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду, на ову функцију именован је Марко Ђурковић.

Скупштина општине Врбас усвојила је извештаја о извршењу буџета општине Врбас за 2015. на дан 30. јуна, одлуку о доношењу Плана детаљне регулације блока број "26" у Врбасу, одлуку о доношењу Програма отуђења и давања у закуп неизграђеног грађевинског земљишта у јавној својини за 2015. годину у општини Врбас, затим одлуку о изменама и допунама одлуке о Oпштинској управи, одлукуо изменама и допунама Одлуке о оснивању Културног центра Врбаса, као и одлуку о изменама и допунама Одлуке о програму уређивања градског грађевинског земљишта за град Врбас и насељена места општине Врбас за 2015. годину.

У наставку седнице, која је трајала до 17.00 часова, локални парламент дао је сагласност на измене и допуне програма пословања Јавног комуналног предузећа "Стандард" и Јавног предузећа "Дирекција за изградњу" за 2015. годину.

Усвајању дневног реда XXII седнице СО Врбас предходила су излагања неколико опозиционих одборника незадовољних што нису добили одговоре на одборничка питања са предходне седнице. Такође, одборници Демократске странке Вукашин Вујичић, и Социјалдемократске странке Милан Станимировић, захтевали су да се већ на следећој седници СО обезбеди јавност рада. Уколико се седнице СО Врбас убудуће не буду преносиле јавно путем електронских медија, опозициони одборници су најавили протест.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"