Нове пумпе на водозахвату

У наставку процеса модернизације и аутоматизације водозахвата у Врбасу, на изворишту воде постављене су две нове пумпе. Њиховим пуштањем у рад очекује се још сигурније водоснабдевање и уштеда електричне енергије од око 15 одсто у односу на досадашњу потрошњу. Такође, сва изворишта воде, као и важне тачке канализационе мреже, повезена су са диспечерским центром одакле се контролише цео систем припреме и дистрибуције воде, ниво потрошње и отицање отпадних вода.

"Локална самоуправа издвојила је до сада шест милиона динара за постављање нових пумпи и аутоматизацију постројења за водоснабдевање грађана. Старе пумпе од 45 kW, које су поставњене пре више од тридесет година, иначе велики потрошачи електричне енергије, замењене су новим од 30 kW, знатно ефикаснијим и штедљивијим. И овим улагањем потврђујемо решеност да се водимо правилима енергетске ефикасности, што нам сада званично потврђује и сертификат Систем менаџмента енергијом ИСО 50001, а намера нам је и да обезбедимо још квалитетнију и сигурнију дистрибуцију воде ка потрошачима", рекао је Милан Глушац, заменик председника општине Врбас.

Директор ЈКП "Комуналац" Радомир Чуровић оценио је да је за грађане и само предузеће веома важно да се обезбеди континуитет улагања у систем водоснабдевања. „Локална самоуправа је успела да обезбеди средства за куповину две нове пумпе, знатно економичније, и све је спремно за њихово пуштање у рад. Са недавно извршеном аутоматизацијом хлорисања и мерења степена замућености, затим сакупљањем свих података на једном месту и управљањем мрежом са једног места, уз бројна друга улагања, створили смо систем који стварно вреди и може поуздано да задовољи потребе грађана. У последње две године у ову радну јединицу уложено је више него у последњих 20 година“, рекао је Чуровић.

Презентацију аутоматизованог постројења извршио је Мирослав Фејса, руководилац РЈ "Водовод и канализација".

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"