Нови ЕКГ за Геронтолошки центар

Поводом 1. октобра - Дана старих особа, председник општине Врбас др Братислав Кажић, заједно са сарадницима, посетио је Геронтолошки центар и особљу установе уручио нови ЕКГ апарат за преглед лица смештених у центру. Овом приликом за штићенике Геронтолошког центра изведен је пригодан културни програм.

"Руководство општине Врбас има потребу да честита Дан старих особа нашим најстаријим суграђанима који користе услуге Геронтолошког центра, као и свим другим старим. Ових људи треба се сетити више него једном годишње и трудимо се да то и чинимо кад год можемо. Овога пута као поклон смо им уручили један ЕКГ апарат, вредан 100.000 динара. Центар  је опремљен и као одељенска служба, да прати здравствено стање штићеника, и верујем да ће им помоћи да лекар који је овде запослен на време препозна можда и неку озбиљнију проблематику. Ова установа није у нашој надлежности, али знам да услуге пружа квалитетно и посвећено, а стручност и опремљеност, којој и ми доприносимо колико можемо, је на високом нивоу и испуњава стандарде које налаже држава", рекао је Кажић.

Подсећајући окупљене да је данашњи дан и 12. рођендан установе, а не само Дан старих лица, на поклону се захвалила Радмила Мусић, директорка Геронтолошког центра.

"Ово је прва установе социјалне заштите ове врсте коју је основала Влада Војводине. Наша служба здравствене заштите, медицинске неге и хигијене од данас је богатија за вредан ЕКГ апарат и дијагностичке прегледе ћемо моћи да наставимо да радимо у нашем објекту. То нам је посебно важно јер услуге пружамо 24 часа дневно, а лекари специјалисти из Опште болнице Врбас једном месечно долазе код нас и прегледају наше кориснике", рекла је Мусић.   

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"