Туристичка организација на сајму у Бања Луци

Туристичка организација општине Врбас наступила је на Међународном сајму туризма и здравља у Бања Луци, који је одржан од 24. до 26. септембра. На сајму је учествовало 130 излагача из Србије, Словеније, Хрватске и Босне и Херцеговине. У оквиру сајма своје понуде презентовале су туристичке организације градова и општина, водећи туроператери, као и бројни бањски и климатски центри. Наступ у Бања Луци био је први самостални за врбаску ТО.

"Ово је био први наступ Туристичке организације општине Врбас на сајму у Бања Луци и наш први самостални наступ на сајмовима уопште, јер смо до сада на сајмовима наступали у оквиру Туристичке организације Војводине. На сајму смо имали свој штанд на којем су представљени потенцијали за развој спортског и рекреативног туризма, лов, риболов, конгресни и сеоски туризам. У складу са специфичним интересовањем потенцијалних туриста са овог тржишта, представљени су аранжмани за кратак и активни одмор у нашој општини", саопштио је Иван Ковљен из Туристичке организације општине Врбас. Према његовим речима, ТООВ је на свом штанду угостила велики број посетилаца и остварени су значајни контакти са туристичким организацијама Републике Српске, Бања Луке, Источног Сарајева, Вишеграда, Фоче, Приједора, Козарске Дубице и Терма Чатеж.

"Договорена је сарадња са сличним организацијама Ниша и Крагујевца, која ће бити формализована потписивањем Протокола о сарадњи у блиској будућности. Поред поменутих представника туристичких организација, наш штанд посетили су градоначелник Бања Луке Слободан Гаврановић, као и представници делегације руских привредника из Санкт Петерсбурга", рекао је Ковљен.

Ковљен је додао да су другог дана сајма, поред запослених у Туристичкој организацији, домаћини на штанду били и Душко Ћутило и Јован Ковачевић, чланови Општинског већа, који су се касније сусрели са члановима Градске управе Бања Луке и разговарали о могућностима успостављања сарадње на пољу привреде и спорта између два града.

Иначе, како је пракса ТООВ да на сајамским наступима представља и привреду општине Врбас, на сајму у Бања Луци промовисани су и производни програми компанија "Carnex", "Медела", "Тривит пек" и "Рајал дестилерија".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"