Службеници ће на терен ићи бициклом

Са жељом да промовише еколошке видове кретања, Јавно предузеће "Дирекција за изградњу" набавило је два бицикла, које ће запослени користити за службене потребе. "На овај начин ЈП 'Дирекција за изградњу' жели да скрене пажњу на корисност употребе бицикала за потребе локалних путовања у оквиру јавних предузећа и служби, чиме се првенствено подиже свест о одрживим видовима превоза, али и делује у делу оптимизације трошкова", саопштено је из овог предузећа.

"Изузетно повољна конфигурација терена, дуга традиција и учесталост вожње бицикала на подручју наше општине свакако су добри предуслови да се бицикл као вид превоза, али и као спортско рекреативна активност, више промовише. У том смислу ЈП 'Дирекција за изградњу' током јуна спровела је истраживање међу нашим суграђанима о употреби бицикла, у којем је велики број анкетираних подржао акције којима би се стимулисале мере за чешће коришћење овог врста превоза", рекао је Игор Миловић, директор ЈП "Дирекција за изградњу".

Као једно од водећих предузећа на пољу промовисања нових идеја ЈП "Дирекција за изградњу" покренуће низ акција и активности које се, пре свега, односе на изградњу и реконструкцију паркинг површина за бицикле, малих уличних радионица за оправку бицикала на локалитетима већих паркинга за бицикла, затим одморишта за бициклисте на семафорисаним раскрсницама и др.

"Жеља нам је да све јавне службе прате овакве позитивне примере и у оквиру својих возних паркова уврсте и бицикл као обавезан вид превоза у повољним временским периодима. Неке од наредних активности нашег предузећа односиће се на побољшање бициклистичке инфраструктуре, санацију и реконструкцију постојећих стаза, посебно у индустријској зони, па и изградњом нових, у зависности од расположивих финансијских средстава. Плански основ за развој овог вида превоза постоји, посебно узимајући у обзир да је Планом генералне регулације Врбаса планирана изградња око 34км бициклистичких стаза, па ћемо се потрудити да у наредном период бар део планиранога и реализујемо", рекао је Миловић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"