Помоћ за средњошколце који путују до школа

Општина Врбас расписала је конкурс за регресирање трошкова превоза и смештаја ученика средњих школа. Право учешћа имају средњошколци са пребивалиштем на територији општине Врбас који свакодневно путују од места становања до школе коришћењем месечне превозне карте, или трошкова смештаја у домовима ученика и викенд карте или дела цене приватног смештаја у висини цене домског смештаја и викенд карте, за школску 2015/2016. годину. Ова помоћ обезбеђена је средствима из буџета општине Врбас за период октобар 2015. – јун 2016. године.

Право на регресирање трошкова у 100% износу имају корисници дечијег додатка - новчане социјалне помоћи, док у износу од 70% право имају деца палог борца, војног инвалида или цивилног инвалида рата, затим деца из породица које имају приходе и од пољопривреде уз испуњавање одређених предуслова, деца самохраних родитеља са приходима до 20% већим од цензуса за дечији додатак за самохране родитеље, први ученик из породице са више ученика путника из домаћинства које остварује право на дечији додатак, као и корисник дечијег додатка где су оба родитеља незапослена.

На регресирање трошкова превоза у износу од 60% право имају ученици са одличним успехом у претходном периоду школовања, док на 50% износа право имају остали корисници дечијег додатка, ученици са статусом избеглих и расељених лица (ако оба родитеља имају статус избеглог или расељеног лица, а приходи домаћинства су у висини цензуса за остваривање права на дечији додатак за септембар 2015. године), као и други и сваки наредни ученик путник из породице са два или више ученика путника корисника дечијег додатка.

Одобравање права на регресирани превоз вршиће Општинска управа Врбас – Одељење за друштвене делатности, по захтеву корисника, уз консултацију са члановима Општинског већа општине Врбас задужених за образовање и социјалну заштиту.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"