Одржана XX седница Скупштине општине Врбас

За непуна три сата, најчешће без расправе за говорницом, одборници Скупштине општине Врбас одржали су у понедељак, након краће летње паузе, XX заседање локалног парламента. Највише времена у дневном реду од десет тачака било је посвећено Предлогу решења о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Комуналац“, на којем су ставове поново сучелили Радомир Чуровић, в.д. директор ЈКП "Комуналац", и Драган Стијеповић, одборник опозиционе Социјалдемократске странке.

Као и увек, одоборници СДС тражили су на почетку седнице измене дневног реда, али скупштинска већина није прихватила ове предлоге. СДС је, између осталог, тражио да се већ сада разматра ребаланс буџета за 2015. годину, затим измене одлуке о пружању грејних услуга за наступајућу зиму, као и информација о избору најповољније банке за рефинансирање дугорочних кредита општине Врбас.

Почетак рада по тачкама дневног реда протекао је у измени састава одборника. Наиме, писмену оставку на одборничко место поднео је Марко Ђукић, одборник Српске радикалне странке, иначе изабран у Скупштину општине на листи "Александард Вучић - СНС - НС - ПС - СДПС - СПО - РДП". Уместо Ђукића у скупштинске клупе села је Марија Милинић, кандидат са исте листе.

Одборници су без расправе усвојили записнике са 16, 17, 18. и 19. седнице Скупштине општине Врбас, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о обављању комуналних делатности, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о сахрањивању и гробљима, затим Предлог одлуке о изменама Одлуке о санитарно-техничким условима за испуштање отпадних вода у јавну канализацију, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о додељивању искључивог права јавним предузећима којима је оснивач општина Врбас, за обављање делатности пружања услуга на које се Закон о јавним набавкама не примењује, као и Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Статута Јавног комуналног предузећа „Стандард“.

Једина тачка дневног реда о којој се расправљало била је Предлог решења о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Комуналац“. Одборник Стијеповић поновио је свој став да је процес дељења комуналног предузећа извршен противзаконито, без деобног биланса, да ће због тога будућност и једног и другог предузећа бити неизвесна, те да би се грађани могли сусрести са падом квалитета услуга у појединим областима. Према његовим речима, и сам Програм пословања ЈКП "Стандард" није у складу са законским решењима. С друге стране, в.д. директор Чуровић одбацио је оптужбе да је и један потез повучен без правне провере и утемељености на прописима, те да до оптужби које се изричу најчешће долази због, како је рекао, политикантских мотива и баратања полуинформацијама.     

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"