У Куцури изграђен одводни канал

Општина Врбас и Водопривредно предузеће "Бачка" заједно су отклонили вишегодишњи проблем сакупљања подземних и атмосферских вода у делу Куцуре уз обалу канала, у улицама Ослобођења и Исе Секицког. За само две недеље ископан је канал дуг 250 метара, са зацевљененим деоницама од укупно 35 метара, којим ће убудуће вода из депресије моћи да отиче у канал Дунав-Тиса- Дунав и тако трајно престане плављење подрума и дворишта околних кућа.

"Заједничка акција локалне самоуправе и Водопривредног предузећа 'Бачка' коначно је отклонила један важан проблем за становнике овог дела Куцуре. Вишак подземних и атмосферских вода се сакупљао у великој депресији и угрожавао њихову имовину, па смо решили да издвојимо средства за ископавање одводног канала. Вредност радова је 850.000 динара, а локална самоуправа је обезбедила новац за куповину цеви којим су премошћени делови канала који се користе за пролаз до кућа или њива ових Куцурана", рекао је данас Милан Глушац, заменик председника општине Врбас.

И Никола Чолић, директор ВДП "Бачка", оценио је успешном двонедељну акцију ископавања канала у Куцури. Он је истакао да и на другим местима у општини Врбас има сличних проблема и да је потребно издвојити новац и за њихово отклањање. "Потребно је на појединим местима још нешто дорадити и отклонити воде које сакупљају. Овде је то одлично решено, а у Куцури постоји још једно место где би требало исто интервенисати. Уз већину наших места постоји канал који увек може прихвати те воде и то треба користити", рекао је Чолић.  

  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"