Врбаске фирме желе сарадњу са Euro Business Club Belgrade

Чланови Пословног савета општине Врбас састали су се данас са представницима Euro Business Club Belgrade, организацијом која окупља најуспешније компаније и привредне субјекте из Србије и региона. Састанак је уприличило руководство општине Врбас, вођено идејом, како је речено, да успостави контакте између домаћих привредника и успешних компанија и организација које их окупљају, све у циљу стварања бољег пословног амбијента.

Са једне стране нашли су се Игор Карадаревић, директор Euro Business Club Belgrade, са сарадницима Љиљаном Јовановић и Давидом Макевићем, док су Пословни савет општине Врбас представљали власници и менаџери појединих врбаских компанија и предузећа.

„Са задовољством могу рећи да још једном успостављамо контакт са већ нашим пријатељима из Euro Business Club Belgrade, сада у потрази решења на који начим можемо побољшати пословну климу у општини Врбас. Пословни савет је једно од најзначајнијих пословних удружења и замислили смо да ово тело, без уплитања политике или, тачније, уз њену подршку при успостављању контаката, ствара пословни амбијент по мери оних који послују и привређују. Управо је успостављање односа са Euro Business Club Belgrade још један корак у правом правцу и надам се да ће они резултирати правом сарадњом предузетника који се окупљају у овим удружењима“, рекао је отварајући састанак Милан Глушац, заменик председника општине Врбас.

Према речима Игора Карадаревића, директора EBCB, контакти које водећи људи овог удружења имају у амбасадама европских држава, чији су први људи најчешће чланови EBCB, могу бити, такође, „нов импулс пословној сарадњи“.

„Већ имамо сарадњу са општином Врбас, и то добру, остварену кроз пројекат 'Србија у ритму Европе'. У ту сарадњу укључена је и Амбасада Турске и Турци су веома заинтересовани да се она шири, чак и на поље економије. Данас смо овде да се упознамо са вама, упознамо ваше фирме и компаније, а затим их ми, уз вас и вашу подршку, представимо успешним и великим компанијама спремним на сарадњу. Саветујемо вас да искористите прилику и успоставите контакт са неком великом компанијом, великим привредним коморама и амбасадама. Учинићемо све да вам помогнемо да осмислите добре пројекте и развијете ваше фирме“, рекао је Карадаревић. Он је најавио да ће веома брзо руководство општине Врбас, заједно са појединим члановима Пословног савета, посетити Амбасаду Турске и одржати низ састанака у потрази за могућим облицима сарадње.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"