Ново опремање на Водозахвату

На Водозахвату крај Врбаса, месту одакле се управља целим системом водоснабдевања, извршена је нова аутоматизација контролног одељења. Од сада се са једном места може пратити стање у целом систему, активност бунара, пумпи и црпних станица. До сада је у процес аутоматизације уложено око четири милиона динара.

„Пројекат аутоматизације траје већ дуже времена,још од тренутка имановања овог менаџмента, све са циљем унапређења квалитета водоснабдевања и остваривања уштеде на свим пољима. Све оно што је зависило од фактора човека сада зависи од аутоматских система. Сва изворна места, све фекалне црпне станице и друга чворишта су повезана са контролном собом и имамо пун увид у рад система. До сада су да се десио квар нама јављали потрошачи, а сада у истом тренутку знамо шта се где догађа“, рекао је Радомир Чуровић, кординатор у области комуналних послова до оснивања новог предузећа. Он је искористио прилику и позвао грађане да рационално троше воду, не заливају баште и расхлађују тротоаре, како би цео град и сви корисници услуга кроз дане посебно високих темпретарура, прошао без рестрикција и ограничења у испоруци.

„Вода је основна делатност овог предузећа и настављамо са улагањима у ову област. Две нове пумпе ће ускоро бити пуштене у погон, а у сарадњи са Канцеларијом за енергетски менаџмент, нашим важним партнером, остварићемо додатну уштеду у потрошњи енергије и остварити још боље водоснабдевање. Имамо пијаћу воду која нас ставља у првих 16 градова Србије и то је велики успех предузећа“, рекао је Чуровић.

Никола Вујовић из Канцеларије за енергетски менаџмент, изразио је посебно задовољство што је након темељне анализе и израде пројекта, на Водозахвату, објекту који је идентификован као место на ком се расипа значајна количина енергије, коначно остварена велика уштеда. „Све је ово продукт тимског рада а ми смо ту да дамо оквир у области енергетске ефикасности. Имамо подршку локалне самоуправе да реализујемо пројекте које осмишљавамо и резултати тих улагања биће видљиви у будућности, посебно кроз уштеде и још квалитетније услуге“, рекао је Вујовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"