МОС помаже Канцеларију за младе

Општина Врбас изабрана је у групу 35 градова и општина из целе Србије у којим ће, и ове године, Министарство омладине и спорта финансијски подржати реализацију пројекта намењеног запошљавању  младих и омладинском предузeтништву, унапређењу здравља и безбедности младих, стварању услова за квалитено провођење слободног времена и упражњавање здравих стилова живота, партиципацији и активизму младих. Општини Врбас, тачније Канцеларији за младе, припало је 140.000 динара за опремање простора и побољшање услова рада.

„За 35 пројеката из исто толико градова широм Србије, Министарство омладине и спорта, у складу са економском ситуацијом, успело је да обезбеди 41 милион динара. Од тога је половина намењена управо за пројекте намењене запошљавању младих и подстицање омладинског предузетништва. Младима ће бити омогућени програми неформалног образовања како би стекли неопходне вештине, умрежавање са послодавцима, радне и стручне праксе, подстицање иновативности, биће обезбеђена подршка младим предузетницима, првенствено у пољопривреди и креативној индустрији“, рекао је приликом потписивања уговира са представницима локалних министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Према министровим речима, други важан сегмент представља подршка квалитетном провођењу слободног времена младих, и у те сврхе ће у 12 градова широм земље, од Деспотовца, преко Чајетине, до Врбаса и Сомбора, бити опремљени омладински клубови и канцеларије за младе. „На ово се, свакако, надовезује и рекреација, као неизоставан развојни фактор живота сваког младог човека, а пројекти намењени изградњи отворених простора за рекреативне садржаје, бициклистичких стаза и слично, биће реализовани у девет градова. По овом конкурсу, издвајамо и средства за пројекте намењене промоцији здравих и безбедних животних стилова и превенцију ризичног понашања младих“, казао је министар Удовичић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"