Дому здравља још један нови реанимобил

Дом здравља "Вељко Влаховић" добио је данас од оснивача, општине Врбас, још један нови реанимобил, вредан 8,5 милиона динара. Ово је треће возило ове врсте које попуњава возни парк врбаске здравствене установе у последњих шест месеци. Претходна два реанимобила Дом здравља је добио од Министарства здравља Владе Србије. Најновијим опремањем возни парк службу Хитне медицинске помоћи ДЗ "Вељко Влаховић" потпуно је модернизован и спреман је одговорити захтевима пацијената из целе општине Врбас.

"Као одговорна власт одлучили смо да набавимо једно возило за службу Хитне медицинске помоћи и одлучили се за најсавременији модел на тржишту. Волео бих да никоме не треба овакво возило, али знамо да су она потребна и добро је да га имамо. Одговорно могу рећи на је наша служба Хитне медицинске помоћи једна од најопремљенијих служби јер овог тренутка располаже са три врхунска, нова возила у којима се налази најсавременија медицинска опрема", рекао је приликом предаје кључева реанимобила др Братислав Кажић, председник општине Врбас.

На донацији се захвалила др Јасмина Аси, директорка ДЗ "Вељко Влаховић", истакавши да је за сваку похвалу разумевање локалне самоуправе за потребе Дома здравља. "Имали смо стара возила која су се  стално кварила и била опасност и за пацијенте и за медицинске раднике. И опрема коју смо сада добили много нам значи, јер имамо специјалисте ургентне медицине који добор раде, али без уређаја нису могли да учине све што треба у пружању помоћи. Зато смо се обратили за помоћ оснивачу, они су препознали наше потребе и набавили ново возило са најсавременијом опремом. Хвала  још једном председнику општине и његовим сарадницима", рекла је др Аси. Према њеним речима, у возилу се налази респиратор који дише за пацијента, дефибрилатор, разне врсте прибора и опреме за трауме и све друго што је потребно за санирање ургентних стања. Иначе, пре три реанимобила која су стигла у Дом здравља, установа је са Службу кућног лечења добила и један путнички аутомобил од Министарства здравља.

Говорећи о даљим плановима унапређења функционисања Дома здравља и побољшања квалитета услога, др  Аси је истакла да јој је жеља да једно возило добије и Служба палијативног збрињавања, која је у припреми. "Ова служба би се прикључила Служби кућног лечења и она би бринула о пацијентима који су у терминалној фази. Поред тога, прижељкујемо да се до краја године отклони проблем забране новог запошљавања и то је најважније за оформљивање ове службе", рекла је др Аси. Такође, она је, посебно у светлу модернизације возног парка, изнела план да се изгради гаража за ова возила и на тај начин боље заштите. Подршку плану др Аси пружио је и председник општине који је истакао да се  већ разговарало о изградњи гараже. "Да би возила трајала дуже морају се заштитити и разматрамо овај пројекат. Такође, када говоримо о побољшању квалитета услуга Дома здравља, било би добро отворити лабораторију и у амбуланти у Старом Врбасу и тако омогућити становницима овог дела града да брже и лакше обаве многе анализе. Тако би растеретили и лабораторију у Дому здравља и помогли и грађанима овог дела града. Та инвестиција није велика, али и овде се као проблем јавља забрана запошљавања и покушаћемо да отклонимо ту препреку", рекао је др Кажић. Ипак, према речима др Аси, Министарство здравља је пре четири месеца дозволило Дому здравља да запосли два лекара и две медицинске сестре, што је значајно олакшало рад установе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"