Врбас домаћин Државног школског такмичења у шаху

Основна школа "Петар Петровић Његош" биће домаћин Државног школског такмичења у шаху. У два дана, 18. и 19. априла, биће одржано појединачно и екипно такмичење, на ком ће наступати најбољи шахисти из основних школа из целе Србије.

Према распореду, за суботу, 18. априла у 11.00 часова, заказано је свечано отварање турнира на ком ће партију шаха одиграти деца из Предшколске установе "11. април" из Београда. У подне почиње појединачно школско државно такмичење у шаху за основце, док је за 13.30 часова заказана промоција уџбеника и приручника за шах "Шаховске чаролије", аутора Данка Бокана и Јосипа Декића, који је, иначе, одобрен од Завода за унапређење образовања и Шаховског савеза Србије. Сви заинтересовани моћи ће купити приручник током турнира.

Наредног дана, у недељу, 19. априла у 12.00 часова, почиње екипно школско државно такмичење у шаху за основце.  У 14.00 часова ревијалну партију шаха одиграће проф.др Владимир Копривица, председник Универзитетског спортског савеза Београда и декан Факултета спорта и физичког васпитање, и проф. др Светолик Аврамов, члан Академије медицинских наука. За 15.00 часова заказана је промоција уџбеника и приручника за шах "Три, четири, позор шах!", аутора Сање Вуксановић и Ивана Марковића, који је, такође, одобрен од стране Завода за унапређење образовања и Шаховског савеза Србије. Посетиоци турнира имаће могућност да купе и овај приручник.

 






Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"