ДИТВ о могућностима измуљивања канала

Друштво инжењера и техничара Врбаса организоваће у четвртак, 23. априла презентацију Генералног пројекта и Претходне студије оправданости измуљивања, депоновања и ремедијације седимента канала Врбас - Бездан. Предавање заказано за 13.00 часова у сали Скупштине општине Врбас, одржаће представници ЈВП "Воде Војводине", као инвеститора, и конзорцијума "Хидрозавод ДТД" – Природно математички факултет Нови Сад, као извршиоца радова на изради пројекта.

"На презентацији ће се говорити о садашњем стању замуљености и физичко хемијским особинама седимента, затим о испитивању ефикасности разних ремедијацијских третмана, избору могућих техничких решења измуљивања, депоновања и ремедијације, предлогу локација депонија за смештај муља, значају радова на измуљивању и ремедијацији за животну средину, као и утицају радова на животну средину", саопштено је из Друштва инжењера и техничара Врбаса.

Иначе, на деоници канала Врбас - Бездан кроз Врбас наталожено је више од 300.000 м3 муља. "Са аспекта снабдевања водом и пловидбе, канал није функционалан и измуљивање је неопходно. Током деценија, са развојем индустрије, у канал се испуштају непречишћене индустријске отпадне воде са високим садржајем тешких метала. Ток канала кроз Врбас се карактерише као једна од најзагађенијих тачака у Европи", истиче се у саопштењу ДИТВ.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"