Одржана XIII седница Скупштине општине Врбас

Одборници Скупштине општине Врбас заседали су у петак по први пут у 2015. години и усвојили дневним редом све предвиђене тачке. Почетак седнице обележио је разговор о протесту дела запослених у јавном сектору и могућим начинима решавања њихових проблема, али предлог да се о томе расправља у званичном делу седнице није добио подршку. Подршку већине нису добили ни предлози одборника Драгана Стијеповића и Милана Станимировића - СДС - који су, између осталог, тражили да се расправља о разрешењу са дужности начелника Општинске управе, директора ЈКП "Стандард" и члана Општинског већа задуженог за комуналне послове, затим о ребалансу буџета за 2015. године, резолуцији о забрани продавања земље странцима, као и о стању у образовању.

На седници је усвојен Акциони план за младе општине Врбас за период од 2015. до 2019. године, који у први план ставља безбедност, здравље, информисање, образовање и потребу запошљавања младих особа. Скупштинска већина усвојила је одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Врбас за 2014. годину, нову одлуку о Општинској управи, као и измењену одлуку о давању у закуп пословног простора. Такође, усвојена је допуњена одлука о привременим монтажним објектима на територији општине Врбас, одлука о обављању комуналних делатности и решење о начину обављања дужности у Општинском већу општине Врбас. На предлог др Братислава Кажића у дневни ред је увршетена, а затим добила и подршку већине при усвајању, и тачка која се односила на давање сагласности на одредбе члана 51 и 52 Статута ПУ "Бошко Буха".

На захтев Агенције за приватизацију, допуњена је Одлука о моделу и методу у поступку приватизације ЈП за информисање "Врбас". Локална самоуправа се већ крајем прошле године сагласила да ово предузеће буде приватизовано продајом капитала кроз прикупљање понуда на јавном надметању, али је Агенција за приватизацију у међувремену од оснивача затражила да се изјасни и о почетној цени која ће бити понуђена на јавном надметању. Договорено је да почетна цена износи 100 посто процењене вредности капитала субјекта приватизације на дан 31. децембар 2013. године.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"