Нови спирометар у Општој болници Врбас

Медицинска опрема на Пнеумофтизиолошком одељењу Опште болнице Врбас богатија је од јуче за нови спирометар - апарат чија вредност износи 4.500 евра. Ову донацију Општој болници у име мултинационалне компаније Glaho Smith Kline предале су др Светлана Радоњић и др Снежана Радовић Барачков, а испред врбаске здравствене установе вредну помоћ примила је др Наташа Вучетић, начелница Пнеумофизиолошког одељења.

Др Наташа Вучетић нагласила је да ће употреба овог апарата посебно значити пацијентима који леже на овом одељењу, јер се њиме врши дијагностика неспецифичних болести плућа. "Апаратом се мери плућна функција, односно плућна запремина и капацитет плућа. Мери се витални капацитет који је значајан у процени степена опструкције дисајних путева, тако да уз помоћ спирометра можемо одредити који је стадијум болести", рекла је др Вучетић. На донацији се захвалила др Цвета Рогановић, помоћница директора ОБВ за медицинска питања. "Уз овај апарат биће олакшан рад запослених на Пнеумофтизиолошком одељењу, али је много већи значај за пацијенте јер неће морати да се транспортују у Диспанзер за плућне болести, који се налази у просторијама Дома здравља. Транспорт у тешком стадијуму болести лежећих пацијената, као и било који додатни напор, негативно је утицао на њихово стање, посебно што су се при том морали одвојити од терапије кисеоником. Хвала донатору на овом дивном гесту, којим показује своју етичност и друштвену одговорност“, рекла је др Рогановић.

„Оно на што смо поносни у компанији Smith Kline је да смо у 2014. години више од 115.000 евра дали за разне донаторске програме, како би олакшали рад болница и других здравствених установа", рекла је др Снежана Радовић Бараћков и нагласила да ће веома добра сарадња са Општом болницом Врбас наставити и у будућности.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"