РТВ о проблему наплате воде у Врбасу

Јавно комунално предузеће "Стандард" и проблем наплате за испоручену воду у колективном становању били су тема прилога Радио телевизије Војводине. О теми која последњих дана заокупља пажњу Врбашана, за РТВ су говорили Радомир Чуровић, директор ЈКП "Стандард", и Игор Иваноски, представник Асоцијације потрошача Србије.

Почетком октобра у Врбасу, комунално предузеће "Стандард" започело је због великих дуговања искључења домаћинстава са водоводне мреже. Пре неколико дана, најавили су пооштравање, и као крајњу меру искључења читавих зграда због појединих домаћинстава која не плаћају редовно. Иако искључивања као крајња мера још увек нису почела да се спроводе, грађани ту одлуку не подржавају.

Представник Асоцијације потрошача Србије Игор Ивановски указао је на незаконитост оваквих мера. "Наравно, ми можемо да разумемо јавно-комунално предузеће које има тешкоћа са наплатом – само кажемо да је ово веома лош начин, немогућ, неприхватљив начин. И то образложење да је то крајња мера – прва мера или крајња мера, и да до сада нико није искључен – то није оправдање, то значи да сутра неко може бити искључен. Али, ми тврдимо да нема основа", каже он.Између комуналног предузећа "Стандард" и домаћинстава направљени су индивидуални уговори и да то предузеће треба да се усмери само на дужнике, а не да кажњава цео стамбени блок. У Асоцијацији потрошача Србије апелују на дужнике да измире дуговања и објашњавају да нови Закон о заштити потрошача штити потрошаче који су у спору због висине рачуна за комуналне услуге, током целог трајања процеса.

О овом случају за РТВ је говорио и в.д. директора ЈКП "Стандард" из Врбаса Радомир Чуровић.

{youtube}AwNodsfvVJ4{/youtube}

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"