Петку Копривици награда за животно дело

Дугогодишњи дописник Политике из Врбаса Петко Копривица, новинар ТВ "Бачка" и Радио Врбаса, један је од добитника Награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе - СНСЦГ. Признање му је додељено за, како је образложено, "више од четири деценије активног и ангажованог рада у штампаним и електронским медијима, подједнако успешног у свим жанровима новинарског изражавања".

"Током своје професионалне каријере, поред осталог, пет година је био стални дописник Политике експрес из Новог Сада и Љубљане, као и других издања наше куће, потом десет година новинар РТС – ТВ Нови Сад. Током деведесетих година прошлог века био је запажени ратни репортер и извештач са свих кризних подручја тадашње Југославије. Петко Копривица слови за једног од врло поузданих и агилних дописника нашег листа са подручја Бачке. Посебно поглавље у његовом стваралачком опусу, свакако, је документарно – путописна ТВ серија 'Путујући Црном Гором', објављивана на више локалних и регионалних телевизија у Србији, Црној Гори и Републици Српској, у којој је представио многе крајеве у Црној Гори из којих потичу колонисти у Војводини – укупно 112 полусатних репортажа у десет циклуса. Иако 'провинцијски' новинар, Копривица је показао да за истинског професионалца у овом послу не постоје мале средине и мали људи“, наведено је у образложењу награде.

Захваљујући на награди Копривица је истакао да је посебно поносан што награду добија од Савеза новинара Србије и Црне Горе, "с обзиром на то да новинаре сматра за посебну нацију". "Када ме неко пита шта сам по националности ја му увек кажем српски новинар црногорског порекла", рекао је Копривица на додели награде.

Награде за животно дело СНСЦГ добили су још Миодраг Трипковић (Подгорица) и Душан Д. Стојић (Краљево).

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"