Поново се уклања дивља депонија у Куцури

Иако је пре нешто више од пет месеци била уклоњена а простор саниран, на истом месту на ободу Куцуре, у дужини од око 300 метара, поново је изникла дивља депонија. „Понавља се иста прича. У априлу је булдожер 21 сат уклањао отпад с овог нелегалног сметлишта да бисмо данас дошли у ситуацију да на истом терену имамо још већу гомилу смећа“, рекао је председник општине Врбас др Братислав Кажић приликом обиласка дивље депоније коју су радници ЈКП "Стандард" поново данас почели да уклањају.

У овом предузећу истичу да нема потребе за стварањем дивљих депонија јер њихове екипе редовно односе смеће из домаћинстава, укључујући и акцију одношења ПЕТ амбалажа, која се спроводи сваке прве суботе у месецу. „Свако домаћинство у Куцури биће у обавези да направи уговор о изношењу смећа с ЈКП 'Стандард'. Поред тога, организоваћемо појачане акције одношења биљног и кабастог отпада. Ово је лош пример како дисциплиновани житељи КУцуре, који важе за најредовније платише комуналних услуга, дозвољавају да у јавност пошаљу крајње ружну слику“, рекао је директор ЈКП „Стандард“ Радомир Чуровић. Према речима Братислава Кажића, смеће с овог терена уклониће се још само овога пута, а свако ко у будуће буде одлагао отпад на овом простору, биће санкционисан. "Као лекар апелујем на грађане да се  еколошки освесте и брину о животној средини како би живели здравије јер, оваквом неодговорношћу, ризикују да се рашире епидемија и разне болести", рекао је Кажић.

„Ставићемо таблу да је на овом месту забрањено одлагање отпада, а и грађане ћемо информисати да не могу никакву врсту отпада овде да бацају. Уколико имају већу количину отпада, мораће да је однесу на градску депонију у Врбас“, казала је секретарка МЗ Куцура Јелена Бесермињи. Пошто поједина домаћинства у Куцури немају комуналну опрему, како је истакла Бесермињи, прошле недеље социјално најугроженијем становништву подељено је седам канти. Иначе, комуналне службе једном недељно односе отпад из сеоских домаћинстава. Сваке прве суботе у месецу спроводи се акција одношења ПЕТ отпада, а на пролеће и јесен по једна акција одношења кабастог отпада. Грађани који задужују једну канту за смеће, одношење отпада месечно плаћају 316 динара. Уколико им је то недовољно, могу да задуже још једну канту или да на благајни ЈКП „Стандард“ купе додатне вреће за смеће по цени од 30 динара.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"