Стална едукација за медицинске раднике

У циљу остваривања континуиране едукације медицинске сестре и здравствени техничари из целе општине Врбас већ неколико недеља присуствују акредитованим предавањима. Предавања организују Општа болница Врбас, Подружница здравствених радника Врбас и Удружење медицинских сестара и техничара Дома здравља “Вељко Влаховић”. Последња предавања одржали су Сандра Шипош, медицинска сестра ОБВ, и Срђан Влаховић, струковни санитарно-еколошки инжењер, специјалиста ОБВ.

Уз стицање знања и усмеравање сестара и техничара ка новим специјалистичким профилима делатности и њиховој практичној примени, ова предавања важна су и због продужавања дозволе за рад – лиценце, иначе временски орочене. Како је истакла Татјана Радовић Тадић, председница Удружења медицинских сестара и техничара Дома здравља "Вељко Влаховић", на оваквим скуповима медицинске сестре и здравствени техничари из Опште болнице, Дома здравља, Геронтолошког центра и Апотеке, кроз дружење размењују искуства и унапређују своја знања. "Настојаћемо да сарадња између наших установа не буде само у домену контининуиране едукације, него и сарадња директно између служби, а све у циљу унапређења односа са пацијентима и побољшање услуге", рекла је Радовић Тадић.

Према речима предавача Срђана Влаховића, унапређење досадашње медицинске праксе кроз едукације посебно се огледа у подизању нивоа здравствене неге и увођење додатних превентивних мера. “Посебно бих се захвалио медицинским сетрама Слађани Бабић и Милици Цебаловић из Опште болнице Врбас које су допринеле да веома велики број сестара из наше општине, али и суседних места, па чак и Новог Сада и Суботице, присуствује предавањима”, рекао је Влаховић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"