20. октобар - Дан општине Врбас

Свечаном седницом локалног парламента, којој су уз одборнике присуствовали бројни значајни гости и грађани, данас је обележен 20. октобар - Дан општине Врбас. Најзаслужнијим појединцима уручене су годишње награде општине Врбас, а кроз пригодан програм и обраћања представника власти, указано је на резултате које је друштво постигло у претходних годину дана. Овогодишњи добитници Награде општине Врбас су др Благоје Орбовић, дугогодишњи лекар у Општој болници, Милутин Перуновић, успешни предузетник и један од власника "Екстра аута", и Љубо Јалови, познати кик боксер, један од најуспешнијих спортиста из Врбаса.

Отварајући седницу, Марјана Мараш, председница СО, истакла је одлучност да се истраје у намери "да Врбас постане повољно место за живот, да се обезбеди даљи развој пољопривреде, индустрије, образовања, здравства, културе и спорта, како би се граду повратио некадашњи сјај". И др Братислав Кажић, председник општине Врбас, указао је на значај развоја општине и намеру да се амбициозни циљеви које је руководство општине пред себе ставило, реализују у оптималном року. "Престоји нам много труда и рада, али наша визија је јасна - вратити Врбас на мапу привредних центара наше земље, а паралелно са тиме обезбедити даљи развој културе, спорта, образовања и других области друштвеног живота. Највећу вредност наше општине чине грађани који живе у складним односима и толеранцији", рекао је Кажић.

За овогодишњу награду општине Врбас било је предложено 10 кандидата, а Комисија за доделу награде издвојила је Милутину Перуновићу, предузетнику из Врбаса за безусловно залагање, Љубу Јаловом за светске спортске успехе, и др Благоју Орбовићу, специјалисти радиологије и ликовном ствараоцу за хуманост. Награде лауреатима уручили су др Братислав кажић и Марјана Мараш. Захваљујући на награди и указаном поверењу, Милутин Перуновић је истакао да му је част да га суграђани предлажу и бирају за овогодишњег лауреата, а да ће се он трудити да је носи на понос целог града. "Величину једног града обично повезују са бројем људи који живи у њему, док у стварности величину одређују спортисти, писци, уметници, лекари, научници, а наш Врбас је град у коме живе или су живели светски прваци, олимпијски победници, носиоци државних признања, велики писци и уметници, и зато се Врбас сврстава у највеће градове Србије. Зато ми је част носити ово признање и живети међу таквим људским величинама", рекао је Перуновић и захвалио колегама из своје фирме без којих, како је рекао, не би остварио резултате вредне Награде општине Врбас. Др Благоје Орбовић рекао је да је у његовом животу највећа награда била захвалност пацијената које је лечио 40 година. "Награда ми је породица која ме подржава, добро здравље које ме служи, могућност да радим, а мој мото је да стварам и дајем, да помажем, да праштам и да волим. Вечити сам и непоправљиви оптимиста и једино заточеник рада, истинољубивости, правичности и вечити роб људског достојанства. Ово признање доживљавам као заједничко и рачујате на мене и даље, као да сам у пуном саставу", рекао је др Орбовић. Награду за Љуба Јаловог примила је његова мајка, јер се Љубо тренутно налази на Европском првенству у Шпанији.

Свечаној седници присуствовали су представници верских и националних заједница, организација бораца, Војске Србије, политичких партија, привредних, друштвених, хуманитарних, образовних, здравствених, културних и других организација и установа, затим амбасада Русије, Украјине, Црне Горе и Кубе, као и општина Никшић, Бања Лука, Језеро, Србобран, Кула, Мали Иђош, Кула, Темерин, Бечеј, Нови Бечеј, Жабаљ, Апатин и Бачки Петровац. Културно-уметнички програм на свечаној седници извели су чланови драмско-рецитаторског студија и хор Културног центра Врбаса.



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"