Врбас партнер "Србије у ритму Европе"

Општина Врбас и Фондација "Србија у ритму Европе" потписали су данас уговор о сарадњи који предвиђа заједнички ангажман на реализацији важних локалних пројеката. Уговор су потписали др Братислав Кажић, председник општине Врбас, и Игор Карадаревић, извршни директор ове организације. Фондацију Србија у ритму Европе подржавају амбадасе 25 држава Европске уније. Према уговору, "Србија у ритму Европе" пружиће подршку општини Врбас у повезивању са амбасадама и градовима Европе у циљу развијања пословних активности.

Према речима Мире Недић, начелнице Одељења за друштвене делатности, локална самоуправа очекује бројне бенефите из сарадње са Фондацијом Србија у ритму Европе. "Србија у ритму Европе организује највећу дечију манифестацију у нашој држави и у наредном периоду реализоваћемо више културних и спортских програма посвећених деци, а централна манифестација биће одржана у јуну наредне године. Један од пратећих програма ове манифестације је сарадња са амбасадама и очекујемо, већ у наредних месец дана, посету амбасадора Републике Турске, кога ћемо упознати са привредним и туристичким потенцијалима наше општине. Сарадња би требала да се настави на српско-турском форуму у Београду, на ком би се представили и наши привредници", рекла је Мира Недић.

Игор Карадаревић, извршни директор "Србија у ритму Европе", истакао је да је чином потписивања уговора организација коју представља почела да ради и на територији општине Врбас. "Прво нас очекује састанак са директорима основних и средњих школа и њихово упознавање са нашом манифестацијом, а затим и припреме посете Врбасу амбасадора Турске. Он је изразио жељу да види потенцијале локалне самоуправе и, уколико буде могуће, помогне на реализацији неког пројекта", рекао је Карадаревић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"