ЈКП "Стандард": Све спремно за грејну сезону

Иако је то било планирано за 15. октобар, лепо време одложило је почетак грејне сезоне и у Врбасу. Јавно комунално предузеће "Стандард", које пружа услугу даљинског грејања у Врбасу, нову сезону започеће са непромењеним ценама, а након ремонта постројења и замене дела топловода. Екипе Радне јединице "Екотерм" користе лепо време за уградњу калориметара у подстанице.

"Уградња калориметара је у току, али ове грејне сезоне наплату ћемо вршити на стари начин, односно по квадратном метру, а тек следеће зиме то ћемо чинити по утрошку", рекао је руководилац „Екотерма“ Александар Секицки. Према његовим речима, калориметри ће показати колико је реално одступање по квадрату и по утрошку, који може да варира а на шта утиче квалитет изолованости зграде. "У систему даљинског грејања ЈКП 'Стандард' налази се нешто више од 1.100 корисника, а дуговања грађана и правних лица по овом основу прелазе 35 милиона динара. Цена даљинског грејања у Врбасу износи 90 динара по квадратном метру, а плаћа се 12 месеци. То значи да домаћинство, које живи у 50 квадрата, месечно рачун плаћа 4.950 динара с ПДВ-ом, а на годишњем нивоу за грејање издваја 59.400 динара", саопштено је из овог предузећа.

Из "Стандарда" поручују корисницима да у случају цурења воде из инсталација или присутности ваздуха у грејним телима, корисници треба да позову број телефона 706-089 или да се обрате најближој блоковској котловници у којима су дежурства од 05.00 до 22.00 сата. Дежурни телефони који ће током грејне сезоне бити доступни грађанима су 064/ 847 43 49 и 064/ 847 43 15.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"