"Мултиарт" обезбедио спортске реквизите

Уз подршку Покрајинског секретаријата за здравство и социјалну политику, Удружење грађана "Мултиарт" из Врбаса обезбедило је вредну опрему коју ће користити деца и млади са сметњама у развоју и омладина са инвалидитетом. За набавку различитих спортских реквизита – шест рипстола (шведских мердевина), шест струњача, расклопивог стола за стони тенис и лопти за пилатес, на конкурсу Покрајинског секретаријата за здравство и социјалну политику обезбеђено 150.000 динара.

Према речима Ненада Попова, секретар УГ "Мултиарт", ради се о веома квалитетној опреми, која је од предузећа "Олимп спорт" из Београда добијена у директној погодби по нижој цени. "Они су били најрасположенији од свих велепродаја спортске опреме у Србији да дају повлашћену цену. Целокупна опрема послужиће за рад у моторичкој соби дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју и омладине са инвалидитетом. Ово је само један у низу пројеката који радимо, све у циљу пуне подршке онима којима је то најпотребније. Имамо одличне конаткте са нашим људима из САД и Аустралије, а поред средстава и опреме које обезбеђујемо, превели смо и пуно стручне литературе са енглеског језика за интерну употребу", рекао је Попов.

Потпредседник "Мултиарта" Борис Бијеловић истакао је да је ово прва фаза обезбеђивања опреме за дневни боравак Центра за социјални рад, за који се очекује да буде готов до пролећа следеће године. "Кроз претходни пројекат обезбедили смо и део рачунарске и техничке опреме, и настављамо даље. Циљ нам је да као резултат имамо најквалитетнију могућу услугу подршке лицима са инвалидитетом и сметњама у развоју у Србији. Мислим да смо на добром путу. Са завршетком реконструкције објекта имаћемо припремљену значајну опрему, а у другој фази ћемо се посветити опремању радног центра, како би се овладало одређеним вештинама, занатима, разним облицима уметничког изражавања. Можемо обезбедити и потпуно бесплатну обуку за методе floortime, аба терапију и дигиталну манипулацију у Новом Саду и Београду за стручна лица која буду радила у дневном боравку. Такве методе се користе најчешће у приватним ординацијама и наплаћују се веома скупо, и желимо да у Врбасу постоји организовани систем подршке где ће практично све бити бесплатно, а на врло високом нивоу, рекао је Бијеловић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"