Нова фискултурна сала у ОШ "Вук Караџић"

Ученицима Основне школе "Вук Караџић" у Бачком Добром Пољу данас је на употребу предата фискултурна сала. „Сваки динар уложен у децу најбоља је инвестиција“, рекао је председник Владе Војводине др Бојан Пајтић на свечаности поводом отварања сале, док је др Братислав Кажић, председник општине Врбас, позвао младе да се баве спортом, посебно сада када имају одличне услове за то.

„Реч је о модерној спортској хали, једној од најлепших у Војводини. Ми смо до данас у око 35 насељених места изградили и реконструисали спортске хале, које данас омогућавају да деца која живе у селима имају потребне услове за одрастање, и услове да постану здрави људи, а који су истоветни онима које имају деца у градовима. Ми ћемо наставити да на овај начин и даље инвестирамо. Преко 90 милиона је уложено у ову спортски халу“, изнео је председник Пајтић који сматра да су овакви улози највреднији, јер иду у прилог најмлађима и њиховој бољој и здравијој будућности.

Председник Општине Врбас др Братислав Кажић се захвалио свима који су допринели да се овај значајан пројекат реализује. Посебну захвалност изразио је Покрајинској влади и Фонду за капитална улагања који, како је др Кажић нагласио, воде рачуна о малим срединама. "Овакви подухвати су од великог значаја за физички одгој малишана који ту живе, али и за грађане који очекује боље услове живота", рекао је Кажић. Директор Основне школе „Вук Караџић“ Гојко Стојановић подсетио је на раније услове, који су били изузетно лоши и неадекватни када је реч о одвијању спортских активности у овој школи. „Основна школа 'Вук Караџић' у Бачком Добром Пољу дуги низ година није имала потребне услове за одвијање спортских активности њених малишана. Мала и неусловна сала претходних година уопште није била у функцији. Изградњом оваквог простора потребе наше омладине у погледу спорта биће више него задовољене“, истакао је Гојко Стојановић.

У овом месту постоји и значајан број спортских клубова који окупљају велики број спортиста школског узраста, који до сада нису имали адекватне услове за тренирање. Ови клубови су своје тренажне активности обављали у Врбасу и Змајеву, што је изискивало велике трошкове за децу и њихове родитеље. Изградњом нове спортске хале у Бачком Добром Пољу и овај проблем је сада решен.

Свечаном чину предаје на употребу овог модерног спортског простора ђацима, присуствовао је и в.д. директора Фонда за капитална улагања Небојша Маленковић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"