Проширен вртић "Пчелица" ПУ "Бошко Буха"

Општина Врбас уложила је око 700.000 динара у проширење просторија за боравак деце у вртићу "Пчелица" у Савином Селу. Потреба за новим простором указала се од ове школске године, када је по први пут у  објекту у Савином Селу отворена и јаслена група. Почетак рада у новој учионици обележен је данас малом свечаношћу којој су присуствовали др Братислав Кажић, председник општине Врбас, заједно са сарадницима, као и руководство и запослени у Предшколској установи "Бошко Буха".

"За нас је најважније да после низа година имамо довољан број деце, тачније 18, да и у Савином Селу отворимо јаслену групу. Једино је ово место било без јаслица, а сада смо успели да опремимо нови простор и створимо услове за комфоран боравак деце у вртићу. Родитељи су задовољни и успели смо, уз подршку локалне самоуправе, да испунимо све оно што су они очекивали од нас", рекла је Милијана Грујић, директорка ПУ "Бошко Буха". У новој радној соби боравиће мешовота припремна група, док ће деца у јаслицама бити смештена у соби која је одавно била намењена њима, али није за то служила јер није било довољно деце.

Председник општине Врбас др Братислав Кажић истакао је да је локална самоуправа брзо реаговала од тренутка када је обавештена да је у објекту у Савином Селу неопходно проширење простора за боравак деце. "Локална самоуправа има обавезу да ствара услове за угодан боравак деце у вртићима, школама и другим установама. Добро је да имамо већи број деце, као што је сада случај у 'Пчелици', и увек ћемо пронаћи снаге да кроз разна издвајања помогнемо њихово нормално одрастање и сазревање", рекао је Кажић.

У наставку планирања подршке Предшколској установи "Бошко Буха", стручне службе ЈП "Дирекција за изградњу" извршиле су прегледе и констатовале да је потребно обновити и фасаду на овом објекту, као и реконструисати кровове на вртићима "Бубица" и "Сунцокрет". 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"