Нови прекривачи за све постеље у ОБВ

Општа болница Врбас добила је 600 постељних прекривача (штеп дека), по два за сваки болеснички кревет у овој здравственој установи. Донатор вредног поклона је Невладина организација "Едукациони центар" из Лесковца, вишегодишњи партнер општине Врбас и вишеструки донатор вредне помоћи која је до сада била усмрена у образовне установе, Центар за социјани рад и Општу болницу. Прекривачи за ОБВ стигли су као резултат хуманитарне акције жена из Сједињених Америчких Држава.

Болница је до сада у неколико наврата добила пакетиће за бебе који су садржали основне потрепштине за новорођенчад и хигијенске пакете за породиље, што је, такође, дистрибуирано и Центру за социјални рад. Према најавама, ускоро ће НВО "Едукациони центар" усмерити у ЦСР и 700 пакетића школског прибора за децу из социјално угрожених породица. "Захваљујемо господину Јовану Исламовићу и Игору Стајићу из НВО 'Едукациони центар', који су нам помогли у реализацији ове вредне донације, пристигле у право време. Занављање постељине, јастука, ћебади и прекривача стално нам је потребно како би се задовољили стандарди болнице. Ситуација нам често налаже да један болеснички кревет морамо пресвући и више пута у току дана", рекла је Лана Страјнић, главна медицинска сестра Интернистичког сектора.

Представници НВО "Едукациони центар" ускоро ће посетити Општу болницу Врбас и Центар за социјални рад и са домаћинима разговарати о могућностима даље сарадње.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"