Кажић и Пузовић потписали уговор о изради ПДР

Др Братислав Кажић, председник општине Врбас, и др Слободан Пузовић, покрајински секретар за урбанизам, градитељсто и заштиту животне средине, потписали су данас у Новом Саду уговор о суфинансирању израде планских докумената у општини Врбас. Из буџета Владе Војводине издвојено је 850.000 динара за израду Плана детаљне регулације блока 25 у Врбасу. Са представницима више локалних самоуправа потписани су уговори у вредности 56 милиона динара.

"Ресорни секретаријат се већ годинама труди да помогне општинама и градовима да унапреде квалитет својих планских докумената и подржава све активности да унапреде стање животне средине и реше своје еколошке проблеме. Свесни смо да средства која се расподељују ни приближно не одговарају потребама да би све те нагомилане проблеме решавали у кратком временском периоду. Покрајински секретаријат сматра да треба да истрајемо у процесу да заједно решавамо све проблеме и да локалне самоуправе у нама препознају партнере који их никада неће изневерити. Оно што имамо трудимо се да сваке године пласирамо на прави и транспарентан начин, да изаберемо најквалитетније пројекте који омогућавају општинама да се развијају, да привлаче инвестиције и, истовремено, да чувају и унапређују стање животне средине", рекао је др Слободан Пузовић.

На конкурс за суфинансирање израде просторног плана, плана генералне регулације, као и плана детаљне регулације радних зона пријавило се 26 локалних самоуправа и за све њих су обезбеђена средства у укупном износу од 39,2 милион динара. Према речима заменице покрајинског секретара за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине Сање Чиплић, израда планске документације изузетно је важна за развој општина и, посебно, план детаљне регулације радних зона, који ће бити икорпориран у Студију размештаја радних зона у Војводини и на тај начин ће подаци о опремљености зона бити доступн потенцијалним инвеститорима.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"