УПОВ против предлога Мреже за реституцију

Удружење пољопривредника општине Врбас успротивило се иницијативи Мреже за реституцију и Агенције за реституцију које су заједнички поднели Влади Републике Србије да се уведе супституција у Закону о реституцији, пренела је РТВ. Због тога ће, како најављују, Влади Србије упутити захтев да се она одбаци и да се Закон не мења.

"Предлог је катастрофалан за места која се налазе у нашој општини, а исто важи и за стотине других места у Војводини где постоји државно земљиште које нема правног наследника, јер су његови бивши власници заувек напустили ове просторе после Другог светског рата. Дакле не ради се о ничијој дедовини како се у јавности жели преставити, него о потпуно чистој државној својини", тврде из овог Удружења. Удружење наводи да се залаже за спровођење реституције "и да свима буде враћена она имовина која је била одузета, али искључиво та, а не нека друга у замену да се не би поново наносила неправда сада неким другим људима". Додају и да у случају да се не може вратити у натури, треба извршити исплату како је Закон и предвидео.

"Супституција би била пљачка досад невиђених размера јер би држава остала без имовине коју сада издаје у закуп", истиче се у саопштењу те додаје да би супституција тако била најскупљи облик реституције јер би држава, како оцењују тиме изгубила један од ретких сигурних извора прихода, "трајно би била уништена многа места, пропала би многа породична газдинства, престао би развој многих грана пољопривреде и заувек би био изгубљен један од најважнијих ресурса".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"