Најбољи ђаци школске 2013/2014. године

За све ученике завршних разреда основних и средњих школа у школској 2013/2014. години у општини Врбас, који су за успехе остварене током школовања заслужили Вукову диплому, организован је свечани пријем. Вуковце и њихове професоре примили су др Братислав Кажић, председник општине Врбас, Ксенија Бенце, помоћница председника општине задужене за образовање, и Мира Недић, начелница Одељења за друштвене делатности. Сви ученици на пријему добили су од локалне самоуправе на поклон по једну књигу.

 

Честитајући ученицима на одличним резултатима постигнутим током школовања, Кажић је истакао да је задовољство имати младе као што су они. "У вама видим будуће правнике, економисте, лекаре, професоре, па и политичаре, што да не. Можда и међу вама седи неко ко ће једног дана поздравити неке будуће Вуковце. Желим вам да упишете школе и факултете које желите, да их завршите онако како треба и постанете важан део нашег друштва", рекао је Кажић. Мира Недић је Вуковцима поручила да су они потенцијал којим се општина Врбас поноси и рачуна на њега, док је Ксенија Бенце исказала спремност локалне самоуправе да подржи младе на путу усавршавања и даљег образовања.

У име свих ученика руководству општине Врбас захвалила се ђак генерације ССШ "4. јули" Адријана Јестровић. "Изузетна је част бити носилац Вукове дипломе и ђак генерације. Ова звања представљају награду за уложени труд, а уједно и подстрек за даље усавршавање. Сви ми, ученици који смо овде, вредни смо, самопоуздани, прихватамо одговорност, волимо нове активности, креативни смо, упорни и не одустајемо на првој препреци. Најбољи смо јер смо оптимисти и имамо јасне циљеве у животу. 'Наша судбина није записана у звездама него у нама самима', рекао је Шекспир. Родитељи су нам пружили подршку и разумевање. Наставници су нам пренели знање, препознали неке наше способности, а на наме је да и даље тражимо оне вештине и знања која ће доказивати да смо јединствени. Свако од нас је јединствен. Негде сам прочитала и свидело ми се, па сада желим то да поделим са вама: 'Сва деца морају сама бринути о свом властитом васпитању и образовању. Родитељи, професори, одрасли могу само дати добар савет или нас ставити на прави пут, али коначно обликовање карактера особе лежи у њеним властитим рукам'. Желим вам пуно успеха у томе, у даљем школовању и будућем животу", рекла је Јестровић.

У Основној школи "Светозар Милетић" носиоци дипломе "Вук Караџић" су: Алекса Аларгић, Николина Вуковић, Невена Сапун, Илија Даниловић, Александра Звицер, Наташа Кашаји, Радоња Милутиновић, Теодора Живковић, Данило Кривокапић, Никола Крунић, Николина Радуловић, Исидора Симикић и Немања Тепавчевић. За ученика генерације проглашена је НАТАША КАШАЈИ.

Основној школи "Петар Петровић Његош" носиоци дипломе "Вук Караџић" су: Јована Бркић, Марина Вујичић, Јована Лаловић, Срђан Радовић, Огњен Перовић, Мирна Басарић, Страхиња Гојковић, Лука Маодуш, Анастасија Новаковић, Василије Обрадовић, Ивана Кртолица, Исидора Копривица, Матија Мићуновић и Ксенија Шмит. За ученика генерације проглашен је СРЂАН РАДОВИЋ.

У Основној школи "Братство јединство" носиоци дипломе "Вук Караџић" су: Марина Чолаковић, Милана Пилиповић, Анастасија Ковачевић, Ања Ђурковић и Маша Водалов. За ученика генерације проглашена је МАРИНА ЧОЛАКОВИЋ.

У Основној школи "20. октобар" носиоци дипломе "Вук Караџић" су: Светомир Марић, Милица Грмуша и Марија Вуковић. За ученикa генерације проглашен је СВЕТОМИР МАРИЋ.

У Основној школи "Братство јединство" у Куцури, носиоци дипломе "Вук Караџић" су: Јелена Сакач, Александра Павловић, Милица Симовски, Татјана Буила, Маријета Новак, Настасја Сакач и Андреја Хромиш. За ученика генерације проглашена је ТАТЈАНА БУИЛА.

У Основној школи "Бранко Радичевић" у Савином Селу, носиоци дипломе "Вук Караџић" су: Страхиња Кукаљ, Лена Милошевић, Миња Михаиловић, Јована Војновић, Милка Лацковић и Милица Хорњак. За ученика генерације проглашен је СТРАХИЊА КУКАЉ.

У Основној школи "Бранко Радичевић" у Равном Селу, носиоци дипломе "Вук Караџић" су: Сашка Бешовић, Александра Вранац, Јасмина Доведaн, Вук Јевтовић и Балша Цамовић. За ученика генерације проглашен је ВУК ЈЕВТОВИЋ.

У Основној школи "Јован Јовановић Змај" Змајево, носиоци дипломе "Вук Караџић" су: Сара Ковач-Года и Наталија Ристић. За ученика генерације проглашена је САРА КОВАЧ-ГОДА.

У Основној школи "Вук Караџић" Бачко Добро Поље, носиоци дипломе "Вук Караџић" су: Марија Николић, Гордана Милојковић, Марија Дубачкић, Сара Голубовић, Мира Гаговић, Данка Бојанић, Сара Гелић, Јелена Грубишић, Мина Димитријевић и Рајко Вукашиновић. За ученике генерације проглашена је МАРИЈА НИКОЛИЋ.

У Основној музичкој школи за ученика генерације проглашена је АЊА ЂУРКОВИЋ.

У Гимназији "Жарко Зрењанин" у Врбасу, носиоци дипломе "Вук Караџић" су: Милева Гаговић, Данијела Копривица, Милена Милановић, Матија Миличић, Маша Мићуновић, Ивана Слијепчевић, Тамара Ћоровић, Зорана Брборић, Кристина Гатарић, Мајкл Милинковић, Соња Гелевајчук, Вања Зорић, Стефан Миловић, Јела Бабић, Доротеа Јанић, Иван Недић, Сара Бјекић, Марина Јајић, Јелена Јованић, Јована Круљ, Милан Сувајџић, Бојана Поповић, Милана Поповић, Нађа Чолаковић и Марина Шлемендер. За постигнуте успехе током школске 2013/2014, одласком на Бели Двор награђен је ученик ИВАН НЕДИЋ.

У Средњој стручној школи "4. јули" носилац дипломе "Вук Караџић" је Адријана Јестровић, која је и ђак генерације.



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"