Основано Хуманитарно удружење Немаца

У Врбасу је одржана оснивачка скупштина Хуманитарног удружења Немаца Врбас. За председника организације изабрана је Андреја Адор, док су чланови Управног одбора постали Херта Глушац, Мирослав Поповић и Драган Унгар - Сунце. Организација која ће окупљати Немце из општине Врбас, њихове потомке и све друге грађане који желе да се учлане, превасходно ће се бавити хуманитарним радом, али и очувањем језика, обичаја, традиције и култуног наслеђа Немаца са ових простора. Хуманитарно удружење Немаца усвојило је статут организације и план рада, а подршку на оснивачкој скупштини добило је и од представника локалне самоуправе.

"Желимо да оснујете снажно удружење које ће водити најбољи међу вама. Од нас ћете имати подршку сваке врсте, од простора у ком ћете се моћи састајати до логистичке подршке када су у питању промоције удружења. Надам се ће удружење имати велики број чланова и желим да одмах успоставимо добру сарадњу", рекао је др Братислав Кажић, председник општине Врбас. Оснивачкој скупштини присуствовао је и Ласло Мандлер, потпредседник Удружења Немаца Суботице, који је истакао да овакве организације могу имати значајну улогу при успостављању контаката са разним партнерима из иностранства, посебно из Немачке и Аустрије.

Андреја Адор, новоизабрана председница ХУ Немаца, захвалила се свима на подршци приликом оснивања удружења, и истакла важност функционисања овакве организације. "Позивам припаднике немачке националне заједнице да нам се придруже и укључе у рад удружења. Апелујем и да се упишу у бирачки списак чиме стичу право да бирају Национални савет Немаца, а то могу учинити свакога дана у згради општине Врбас", рекла је Андреја Адор.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"