Почели радови на "линији муља" на ЦППОВ

Сарадници Мајкла Давенпорта, шефа Делегације Европске уније у Србији, иначе пројект менаџери упућени у реализацију генералног пројекта Ревитализације Великог бачког канала кроз Врбас, обишли су јуче градилиште Централног постројења за прераду отпадних вода у на лицу места се уверили како одмиче његова изградња. Овај пројекат финансира Европска унија и један је од највреднијих појединачних пројеката ЕУ у Србији.

Како се могло чути на градилишту, до сада је завршено око 90 одсто грубих грађевинских радова на "линији воде" и испоручено око 80 одсто опреме, за шта је утрошено 5,85 милиона евра. Ове радове изводи франсцуско-српски конзорцијум „ОТВ - Милениум тим“. Пре пар дана почели су и радови на "линији муља" а извођач је грчко-српски конзорцијум „Актор - Лад“. Објекти и опрема који су предвиђени током радова на "линији муља" се односе на третирање муља, издвајање биогаса, његово сагоревање и производњу топлотне и електричне енергије и, на крају, добијање неутралисаног муља који ће се смештати на депонију. Очекује се да радови буду готови крајем године.

У цео пројекат укључена је и општина Врбас и она је обавезна да у одређеним роковима реализује своје задатке. "Инвестирање општине Врбас је усмерено на инфраструктурно опремање за будуће постројење, тј. обезбеђивање прикључка воде, телефона и гаса, затим на обезбеђивање сагласности и дозвола неопходних за извођење радова, обезбеђивање прикључења грађана и индустрије на канализациони систем, дефинисање будућег управљача ЦППОВ, као и на остале трошкове у смислу несметаног извођења радова", рекао је након обиласка градилишта Игор Миловић, директор ЈП "Дирекција за изградњу", у оквиру којег постоји јединица за примену пројекта ЦППОВ Врбас - Кула.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"