Станимировић уместо Видовића

Др Жељко Видовић поднео је данас оставку на функцију председника општине Врбас. На ово место већином гласова изабран је Милан Станимировић из одборничке групе „За европски Врбас – Борис Тадић“, док је за заменика председника општине поново изабран Драган Стијеповић из исте одборничке групе. Како налаже процедура, поново је бирано и Општинско веће које сада чине: Каролина Паповић, Јелена Бесермењи и Ненад Велицки из одборничке групе „За европски Врбас – Борис Тадић“, и Јелена Збућновић и Горан Пејовић из одборничке групе "СПС – ПУПС – ЈС – Ивица Дачић". У Општинском већу више нема Слободана Теофанова. До промене је дошло и у саставу локалног парламента који је напустио Владимир Даковић ( ДС ), а нови одборници постали су др Жељко Видовић и Радмила Мусић. Ове одлуке донете су на XXI седници Скупштине општине Врбас.

 

Др Жељко Видовић образложио је своју оставку обавезом да се одрекне једне од функција коју обавља, у складу са законом који регулише ову област, а како је истовремено био и председник општине Врбас и посланик у Скупштини АП Војводине, изабрао је да остене члан покрајинског парламента. „Изабрао сам да останем посланик у Скупштини Војводине јер сам за ту функцију добио подршку гласача на непосредним изборима у мају ове године, на којима сам се, представљајући Демократску странку, појавио под својим именом и презимемом. Хвала свим сарадницима на ангажовању и уверен сам да иза себе остављамо добре резултате. Између осталог, у протекле три године у општину Врбас је ушло три милијарде динара из покрајинског и републичког буџета, завршене су амбуланте у Куцури и Старом Врбасу, ускоро ће бити отворене спортске сале у Равном Селу и Савином Селу, а у току следеће године ће бити отворена и хала у Бачком Добром Пољу. Надам се да ће бити отворено и ново позориште и нове просторије Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним особама, али и све оно што смо обећали пре више од три године када смо дошли на власт. Око 80 одсто онога што смо обећали смо и реализовали, а за преосталих 20 одсто сам сигуран да ће их реализовати наредни председник општине“, рекао је Видовић.

Новоизабрани председник општине Врбас Милан Станимировић захвалио је Жељку Видовићу за све што је учинио за општину Врбас током свог мандата и изразио уверење да ће и даље, са места покрајинског посланика, чинити све за развој ове средине. „Као и сваком приликом кад сам биран, у први план истичем речи Борислава Пекића – 'Лични морал мора бити основ сваке опште политике', и ове речи мораји да заузму прво место пред сваким политичарем. У будућем послу очекујем подршку чланова Општинског већа, заменика председника Стијеповића, покрајинског посланика Видовића, сваког одборника и позиције и опозиције, грађана. Од њих очекујем критику кад год увиде да нешто није у реду, како би грешке исправили на време. Потребна нам је подршка јавности коју креирају медији и за њих ће локална самоуправа бити отворена кућа, као и до сада. Нема великих обећања, осим да ћемо се трудити да на најбољи могући начин обављамо функције на које смо вољом већине изабрани. За мене је императив идеја солидарности са грађанима и стварање истих шанси за све. Зграда СО Врбас је симбол развоја Врбаса и подсећа на дане када је град био економски снажан, политички уважаван, културно престижан, еколошки чист и спортски супериоран. Задатак свих нас је да у овом времену светске економске кризе и многих унутрашњих проблема заједно покушамо да направимо од Врбаса оно што је у једном тренутку био. Страст за опште добро, одговорност и разборитост мора да краси све чланове Општинског већа и све друге функционере у општини Врбас и тражим пуну посвећеност послу“, рекао је Станимировић.